5 lucruri surprinzătoare pe care smartphone-ul tău cu Android le poate face

29/07/2015
de catre Admin Admin
Cei mai mulți utilizatori Android știu că acesta poate fi rootat, adică pot obține acces administrativ, că pot instala un custom launcher pentru a modifica look-ul sistemului de operare și instala orice aplicații doresc. Totuși, s-ar putea să nu știi aceste 12 lucruri pe care smartphone-ul tău le poate face.

1. Rularea unui server web

Android este bazat pe Linux, așa că nu ar trebui să constituie o surpriză faptul că orice smartphone modern cu Android poate rula un server web complet, cu o bază de date mySQL, suport PHP și FTP, pentru transfer fișiere. Developerii pot folosi un server web pentru testarea proiectelor.

2. Programează o aplicație Android

Dacă vrei să scrii o aplicație pentru iPhone, vei folosi un Mac. Dacă vrei să programezi o aplicație pentru Windows Phone sau BlackBerry, le vei scrie pe PC sau laptop. Totuși, dacă dorești să programezi, compilezi și testezi o aplicație Android, poți face asta direct de pe device-ul tău. Bineînțeles, cei mai mulți programatori vor face asta pe PC, însă dacă vrei să scrii câteva linii de cod direct pe telefon, aplicația AIDE este soluția. De asemenea, în DroidEdit poți scrie cod HTML, PHP, Javascript.

3. Controlează smartphone-ul de pe PC

Vrei să accesezi conținutul smartphone-ului de pe PC? Cu ajutorul aplicaței VMLite VNC Server poți face asta din browser-ul web.

4. Folosește smartphone-ul în loc de cameră de securitate

Cu ajutorul aplicației AtHome Video Streamer îți poți transforma smartphone-ul într-o cameră de securitate, pe are o poți accesa de pe Internet, de pe alt smartphone.


5. Conectează smartphone-ul la un stick USB

Fiecare smartphone cu Android are un port microUSB pe care îl puteți utiliza pentru încărcare și transferul fișierelor. Totuși, unii utilizatori nu știu că utilizând un simplu cablu OTG, o aplicație și având acces root, puteți transfera fișiere direct de pe un stick USB sau hard disk.