FX502VM este unul dintre acele laptop-uri care ofera performante decente la un pret redus, insa nu fara anumite sacrificii.
Pentru un laptop de gaming, acesta este unul destul de portabil, avand o greutate de 2,24 kg si o grosime de doar 23,5 mm. Carcasa este realizata dintr-o combinatie de plastic si aluminiu. Marginile ecranului sunt destul de mari, iar balamalele sunt solide, fiind posibila si deschiderea laptopului cu o singura mana.
Conectivitate
La capitolul conectivitate un utilizator obisnuit nu va avea de ce sa se planga. Device-ul dispune de o iesire HDMI, 3 porturi USB 3.0, o iesire audio si un port LAN. Este prezent, de asemenea, si un cititor de carduri SD/MMC, iar placa de retea suporta pana la 1000 Mbps. Modulele wireless 802.11 ac si cel Bluetooth 4.1 sunt comparabile cu celelalte sisteme de gaming. Nu include o unitate optica, insa majoritatea utilizatorilor nu mai au nevoie de acest lucru.
Tastatura si touchpad
Tastatura este iluminata LED, de culoare rosie, butoanele WASD sunt scoase in evidenta, insa nu exista butoane pentru controlul media. Tastele ofera un feedback ok, asa ca nu va dura mult pana va veti obisnui cu ele. Totusi, cursa acestora este putin cam scurta.Touchpad-ul are o constructie solida, iar butoanele raspund foarte bine la comenzi, insa navigarea nu este la fel de precisa ca pe alte modele asemanatoare.
Ecran si sunet
Ecranul este mat, cu rezolutie Full HD si diagonala de 15,6 inch. Luminozitatea maxima a panoului se afla putin peste medie, temperatura culorilor este apropiata de cea naturala, insa contrastul este scazut, iar unghiurile de vizualizare sunt inguste.Sunetul emis de difuzoarele stereo integrate este clar, fara distorsiuni.
Autonomie
La capitolul baterie, laptopul inregistreaza o autonomie putin sub media categoriei sale, de aproximativ 4 ore, in conditii moderate de utilizare.
Performanta
Memoria RAM este una tipica, de 8 GB, tip DDR4, asa ca in multitasking si majoritatea jocurilor nu veti intampina probleme. Procesorul Intel Core i7-7700HQ, din generatia Kaby Lake, are o frecventa normala de 2,8 GHz, insa cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost, aceasta poate urca pana la 3,8 GHz. Acesta face o echipa buna cu placa video dedicata, nvidia GeForce GTX 1060, ce dispune de memorie video de 3 GB. Aceasta configuratie este suficienta pentru a rula la setari maxime jocuri precum CS:GO sau GTA V, insa pentru jocuri mai pretentioase, cum ar fi Tom Clancy's The Division va trebui sa scadeti calitatea imaginii la medium.
Nici in privinta temperaturilor lucrurile nu stau prea grozav. In timpul sesiunilor de gaming partea de sus a tastaturii se incalzeste semnificativ, insa palm rest-ul ramane suficient de rece.
In concluzie, daca va doriti un laptop de gaming portabil si cu performante decente, iar temperaturile ridicate si ecranul slab nu va descurajeaza, acest model poate fi una dintre optiuni. Este o idee buna sa il conectati la un monitor extern daca il veti folosi mai mult acasa, pentru jocuri sau vizionare de filme.
Nici o postare găsită