Lenovo ThinkPad L460 - Review

18/07/2018
de catre ADMIN fdsfsdfsf

Carcasa acestui laptop este fabricata in intregime din plastic, iar design-ul acestuia este patratos, pe gustul multor persoane. Sistemul nu dispune de o unitate DVD, reducand astfel din greutate. Per total, calitatea constructiei este una multumitoare, insa nu perfecta, deoarece finisajele nu sunt excelente, iar rigiditatea sa ar fi putut fi imbunatatita. Balamalele opun rezistenta potrivita, iar laptopul se poate deschide cu usurinta cu o singura mana. Laptopul cantareste putin sub 2 kg, iar incarcatorul original al acestuia aproape 300 de grame.

Conectivitate

Selectia de porturi este acceptabila, iar o surpriza placuta o reprezinta faptul ca toate porturile USB au standardul 3.0. Pe partea stanga se regasesc mufa de alimentare, un port USB 3.0 si un jack audio, in timp ce partea dreapta integreaza un slot pentru cartela SIM, alte doua porturi USB, un mini DisplayPort, un port Gigabit Ethernet pentru conectarea la internet prin cablu, o iesire video VGA si un slot de blocare Kensington. Nu lipseste nici cititorul de carduri, care se afla in partea din fata a sistemului, fiind usor accesibil.


Modulul wireless este dual band si suporta standardele 802.11 a/b/g/n/ac, pe langa faptul ca integreaza versiunea de Bluetooth 4.2. Cititorul de carduri are performante obisnuite, atingand viteze de transfer de aproximativ 70 MB/s. Este inclus si un senzor de amprente, pentru utilizare rapida si sigura in Windows.

Tastatura solida, clickpad decent si trackpoint precis

Butoanele tastaturii sunt concave, iar cursa lor este medie. Feedback-ul oferit atunci cand sunt apasate este satisfacator, asa ca cei mai multi utilizatori, inclusivi cei care planuiesc sa scrie mult folosind acest laptop, vor fi multumiti. Tastatura este bine construita si integrata in carcasa, fara sa flexeze atunci cand utilizatorul tasteaza.

Clickpad-ul este de dimensiuni suficient de mari, astfel ca gesturile multi-touch pot fi efectuate cu usurinta. Suprafata fina a touchpad-ului permite glisarea facila a degetelor, iar feedback-ul butoanelor mouse integrate este unul optim. Pe langa acest clickpad, laptopul include si un trackpoint de culoare rosie. Acesta este pozitionat in mod convenabil, in partea inferioara a tastaturii, intre tastele G, H si B. Butoanele de deasupra clickpad-ului sunt destinate utilizarii impreuna cu acest trackpoint, insa le puteti folosi dupa cum doriti. Trackpoint-ul ofera o navigare deosebit de precisa, iar folosirea lui se poate dovedi mai comoda, deoarece nu este necesar sa luati mana de deasupra tastaturii.

Display de calitate slaba

Ecranul de 14 inch are finisaj mat, iar rezolutia nativa a acestuia este de 1920 x 1080 pixeli. Contrastul acestuia este foarte bun, insa luminozitatea de doar ~220 cd/m² este mai scazuta decat ar trebui.


Din pacate, reproducerea culorilor nu este una grozava, asa ca nu veti putea folosi acest device la editare foto profesionala. Unghiurile de vizualizare sunt foarte bune, specifice unui panou de acest tip. Desi luminozitatea este scazuta, contrastul ridicat si finisajul mat al acestui display permite utilizarea laptopului in aer liber.

Performanta satisfacatoare, sistem de racire eficient

Lenovo ThinkPad L460 este echipat cu un procesor dual core, ce are o eficienta energetica ridicata. Acesta face parte din generatia Skylake, are o frecventa de baza de 2,5 GHz, iar ambele nuclee pot atinge 3 GHz atunci cand este necesar, multumita tehnologiei Turbo Boost. Pe langa procesor, un SSD rapid asigura performanta sistemului. SSD-ul este fabricat de Toshiba si are o capacitate de 256 GB, fiind suficient pentru cei care nu doresc sa stocheze foarte multe date. Utilizatorii care au nevoie de mai mult spatiu pot adauga un SSD. Performantele SSD-ului instalat sunt foarte bune, astfel ca viteza de citire secventiala poate atinge ~500 MB/s, in timp ce scrierea in acelasi mod se poate efectua cu peste 400 MB/s.

Placa video dedicata este realizata de AMD, Radeon R5 M330, si este de tip entry-level. Aceasta suporta DirectX 12 si dispune de 2 GB memorie video de tip DDR3. Sistemul este capabil sa comute intre utilizarea acestei placi dedicate si a procesorului grafic integrat, pentru o eficienta energetica imbunatatita, pentru a imbunatati durata de viata a bateriei.

Desi placa video dedicata nu este potrivita pentru gaming, aceasta poate rula unele jocuri mai vechi sau care nu au o grafica prea buna. Jocuri precum Tomb Raider pot rula la setari minime de calitate a imaginii, insa titluri precum The Witcher 3 nu pot fi jucate indiferent de setari.

Zgomotul produs de ventilator nu este iesit din comun. Cand laptopul se afla in idle, acesta este de obicei oprit, iar la utilizare normala sau intensiva nu emite un zgomot neobisnuit de puternic.

Sistemul de racire este destul de eficient, desi temperaturi semnificative pot aparea in centrul bazei acestuia, insa doar in cazuri de solicitare intensiva. Prin urmare, acest sistem nu se incalzeste in mod neobisnuit de tare.

Calitatea sunetului si autonomia

Difuzoarele stereo emit un sunet destul de slab, caruia ii lipseste bass-ul. Acest inconvenient este insa des intalnit la laptopurile de business. Puteti viziona fara probleme clipuri pe YouTube sau filme, insa daca doriti sa ascultati muzica este recomandat sa conectati castile sau o boxa externa.

Consumul de energie este unul obisnuit, avand in vedere componentele integrate. Cu utilizare moderata, va puteti astepta la aproximativ 6 ore de autonomie din partea acestui sistem. Asta inseamna ca veti putea lua dispozitivul cu dvs. la job sau in diverse alte locuri, insa de cele mai multe ori doar insotit de incarcator.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Whataspp Vorbim pe Whatsapp?