Asus ROG Strix GL703VD - Review

20/06/2018
de catre ADMIN fdsfsdfsf

Capacul laptopului are o textura deosebita, iar logo-ul de pe lateralul acestuia are iluminare de culoare rosie atunci cand sistemul este pornit. Din pacate, capacul atrage amprentele ca un magnet. Partea interioara a acestuia are margini destul de subtiri, cu finisaj mat, prezentand la randul sau un logo in partea de jos. Per total, design-ul acestui laptop este mai reusit si mai simplist decat cel al altor modele de gaming. Asus ROG Strix GL703VD cantareste putin sub 3 kg, iar incarcatorul sau in jur de 500 de grame.


Design si conexiuni

Constructia este suficient de solida in ciuda profilului subtire, iar balamalele opun rezistenta potrivita. De asemenea, deschiderea cu o singura mana este posibila.

Conectivitatea este pe masura asteptarilor, iar porturile sunt bine asezate, astfel incat utilizatorii dreptaci sa nu fie des pusi in situatia de a fi incurcati de fire atunci cand folosesc un mouse. Astfel, pe partea dreapta sunt integrate cititorul de carduri SD, un port USB 3.1 Type-C, 2 porturi USB 3.0, iar pe stanga se afla porturile LAN, mini DisplayPort, HDMI si alte doua porturi USB 3.0.

Cititorul de carduri SD ofera viteze de transfer medii, de aproximativ 70 MB/s. Modulul wireless ofera viteze bune de conectare la internet, insa nu impresionante, de pana la ~650 Mb/s.

Touchpad si tastatura

Tastatura RGB Aura ofera iluminare RGB personalizata (3 nivele de luminozitate si posibilitatea de dezactivare completa), permitand utilizatorului sa seteze culorile si efectele vizuale dorite in functie de zona (sunt delimitate 4 zone). Avand o cursa de 2 mm, putin peste media celor mai multe laptopuri. Feedback-ul butoanelor nu este insa unul grozav, insa acestea sunt destul de silentioase, cu exceptia tastei Spatiu.

Touchpad-ul are dimensiunile potrivite, functionand fara cusur, atat in ceea ce priveste gesturile navigarea, cat si gesturile multi-touch. Suprafata sa este fina, iar feedbackul in cazul clickurilor este unul bun. Cei mai multi useri vor dori probabil sa foloseasca un mouse, avand in vedere ca laptopul este unul de gaming.

Ecran mat

Ecranul de 17,3 inch, de tip IPS, are rezolutie de 1920 x 1080 pixeli si finisaj mat, pentru evitarea reflectiilor de lumina. Cu o luminozitate medie puternica, de aproximativ 400 cd/m², si un contrast de 1000:1, acest sistem impresioneaza in mod placut. Chiar daca nu este recomandat pentru cei care editeaza poze in mod profesionist des, ecranul ofera o fidelitate de redare a culorilor considerabila. Multumita luminozitatii ridicate si finisajului mat, lizibilitatea in aer liber este surprinzator de buna, cu exceptia situatiei in care laptopul se afla in lumina directa a soarelui. Unghiurile de vizualizare sunt mari, asa ca puteti urmari un film impreuna cu prietenii fara probleme.


Performanta decenta in jocuri

Procesorul quad-core Intel Core i7-7700HQ are o frecventa nominala de 2,8 GHz, insa cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost se poate obtine o frecventa de 3,8 GHz pentru un singur nucleu, si 3,6 GHz in cazul tuturor celor 4 nuclee.

Placa video dedicata GeForce GTX 1050 este una dintre cele mai des intalnite pe laptopurile de gaming, fiind de tip entry-level. Astfel, desi exista placi mult mai performante decat aceasta, GTX 1050 poate rula multe jocuri, in special pe cele mai vechi, la setari ridicate de calitate. Spre exemplu, Thief ruleaza la rezolutia 1080p si modul Ultra cu peste 40 FPS, in timp ce Rise of the Tomb Raider atinge 35 FPS cu aceleasi setari.

Laptopul dispune de tehnologia Optimus, ceea ce inseamna ca poate folosi placa video integrata atunci cand este posibil, pentru a reduce consumul de energie.

Racire, sunet si autonomie

Acest device este unul dintre cele mai subtiri de 17 inch, dar si unul dintre cele mai zgomotoase. In cazul utilizarii scazute de resurse, ventilatoarele abia isi fac simtita prezenta, insa atunci cand laptopul este utilizat intensiv coolerele pot depasi 50 dB.

Difuzoarele lasa destul de mult de dorit. Desi sunetul este per total clar, bogat in detalii si dispune si de bass, nu este foarte puternic, iar la volum maxim pot aparea distorsiuni.

Cu utilizare moderata, durata de viata a bateriei poate atinge in jur de 7 ore, iar in timpul utilizarii foarte intense, autonomia ajunge pana la ~1 ora si jumatate.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Whataspp Vorbim pe Whatsapp?