Lenovo ThinkPad 13 - Review

12/06/2018
de catre ADMIN fdsfsdfsf

Dimensiunile compacte ale acestui laptop si greutatea redusa, de 1,4 kg, il fac potrivit pentru a va insoti oriunde. Carcasa acestuia este fabricata in intregime din plastic insa, asa ca stabilitatea are de suferit in acest caz. Balamalele nu sunt nici ele metalice, iar rezistenta pe care o opun este mai mica decat ar trebui, astfel ca ecranul se poate inchide singur la unghiuri foarte mici de deschidere (~15 grade sau mai mici).

Conectivitate

In ceea ce priveste conectivitatea, Lenovo ThinkPad 13 ofera toate conexiunile importante. Porturile sunt suficient de distantate intre ele, pentru a nu se bloca unul pe altul. Pe partea dreapta veti gasi un cititor de carduri SD (cel mai apropiat de partea frontala, pentru a fi usor accesibil), un jack audio de 3,5 mm, doua porturi USB 3.0, o iesire video HDMI si un port USB Type-C. Partea opusa inglobeaza un conector OneLink+ pentru dock si inca un port USB 3.0. Lenovo nu a echipat acest model cu un port Ethernet, astfel ca va puteti conecta la internet doar cu ajutorul modulului wireless. Acesta este compatibil cu toate standardele WiFi populare, inclusiv AC, iar versiunea de Bluetooth integrata este 4.2. Fiind un modul destul de popular printre modelele mai scumpe, performantele sunt pe masura, vitezele de conectare la internet fiind de pana la ~60 MB/s. Asadar, utilizatorii obisnuiti nu au de ce sa isi faca probleme cand vine vorba de viteza conexiunii. Un port Gigabit Ethernet ar fi fost insa binevenit, pentru situatiile in care apare nevoia transferului unui numar foarte mare de fisiere in cel mai scurt timp.

Tastatura, touchpad, trackpoint

Tastatura acestui ThinkPad este, ca de obicei, una foarte buna. Cursa butoanelor este suficient de mare, iar feedback-ul foarte bun imbunatateste confortul cu care aceasta este folosita. La apasare, tastele nu scot un zgomot semnificativ, cu exceptia tastei Space. Din pacate, aceasta tastatura nu este iluminata, astfel ca poate deveni mai dificil sa tastati in medii foarte slab iluminate.


Butoanele touchpad-ului sunt integrate in partea inferioara a acestuia, insa sunt destul de zgomotoase. Acesta functioneaza insa ireprosabil, iar suprafata sa foarte fina, asa ca face ca degetele sa alunece usor.

Pe langa acesta, mai este integrat si un trackpoint, pozitionat in partea de jos a tastaturii, care ofera o navigare la fel de precisa. Avantajul acestuia este faptul ca nu mai este necesar sa luati mana de pe tastatura ori de cate ori doriti sa folositi cursorul. Utilizatorii care nu au mai folosit pana acum un trackpoint vor avea insa probabil nevoie de un mic timp de acomodare. Spre deosebire de clickpad, acesta are butoane dedicate. Acestea produc un zgomot foarte redus la apasare si sunt bine integrate.

Display

Ecranul de tip IPS are rezolutie Full HD, iar luminozitatea sa de putin peste 220 cd/m² este tipica. Pe de alta parte, contrastul oferit de acest panou este foarte bun. Din pacate, acuratetea cu care sunt reprezentate culorile lasa de dorit. Prin urmare, laptopul nu poate fi folosit pentru editare foto profesionala. Partea buna este ca luminozitatea nu este redusa atunci cand laptopul este alimentat de la baterie, iar finisajul panoului este mat. Din pacate, luminozitatea nu este suficient de puternica pentru a folosi device-ul in lumina soarelui, asa ca lizibilitatea este multumitoare doar la umbra.

Performanta

Procesorul Intel Core i5-6200U este un model cu eficienta energetica ridicata, des intalnit pe laptopuri. Acesta are doua nuclee, care pot atinge o frecventa maxima de 2,7 GHz atunci cand este necesar. Vestea buna este ca performanta procesorului nu este redusa atunci cand incarcatorul este deconectat.

Lenovo ThinkPad 13 are ca unitate de stocare un SSD Samsung cu o capacitate de 256 GB. Performanta acestuia este mai mult decat decenta, in special in cazul vitezei de citire secventiala, de peste 450 MB/s. Scrierea secventiala se face cu o viteza ceva mai scazuta, de circa 300 MB/s. Sistemul de operare este pornit rapid, la fel si aplicatiile instalate de catre utilizator.

Placa video integrata este Intel HD Graphics 520, aceasta fiind suficient de puternica pentru activitatile de zi cu zi si multimedia, insa nu pentru aplicatii foarte avansate. Este bine de stiut faptul ca performanta acesteia poate fi imbunatatita intr-o oarecare masura adaugand un al doilea modul de memorie. La fel ca si procesorul, placa video integrata isi mentine performanta chiar si atunci cand incarcatorul este deconectat.

Memoria RAM de 8 GB tip DDR4 asigura o performanta satisfacatoare in multitasking si aplicatii complexe, doar 1 slot din cele 2 ale sistemului fiind ocupate. Memoria RAM poate fi upgradata pana la 32 GB.

Coolerul este in general dezactivat atunci cand laptopul se afla in modul idle, dar si atunci cand utilizarea resurselor este nesemnificativa. Chiar si la solicitare intensiva a componentelor, coolerul nu emite un zgomot deranjant. Sistemul de racire nu este din cale afara de eficient, asa ca temperaturile pot creste semnificativ, in special in centrul laptopului, atunci cand resursele laptopului sunt utilizate in proportie foarte mare.

Difuzoarele emit un sunet mediu ca putere si calitate, asa ca atunci cand doriti o calitate audio imbunatatita este recomandat sa conectati un sistem audio extern. Acesta se poate conecta prin Bluetooth, HDMI sau jack-ul de 3,5 mm.

Durata de viata a bateriei

Bateria de 3 celule are o capacitate de 42 Wh, iar consumul de energie al sistemului este destul de scazut. Prin urmare, cu utilizare moderata, va puteti astepta la o durata de viata a bateriei de aproximativ 6 ore. Totusi, in cazul solicitarii la capacitate maxima, laptopul se poate descarca in doar 2 ore. Timpul de incarcare al bateriei este de ~1 ora si 50 de minute.


Accesorii populare pentru acest model:

Tastatura Lenovo ThinkPad 13 iluminata Tastatura Lenovo ThinkPad 13, cu iluminare

Incarcator original Lenovo Yoga 720-13IKBIncarcator original Lenovo ThinkPad 13 Windows

Comment-uri

Nici o postare găsită

Whataspp Vorbim pe Whatsapp?