Asus Zenbook Flip S UX370UA - Review

27/06/2018
de catre dsfdfsfsf fdsfsdfsf

Surprinzator de subtire, usor si elegant, Zenbook Flip S UX370UA este unul dintre cele mai atractive laptopuri de pe piata. Grosimea acestuia este de doar ~11 mm, iar masa de 1,1 kg, fiind suficient de portabil pentru a-l putea lua cu dvs. oriunde ati merge. De asemenea, incarcatorul original al lui UX370UA cantareste doar~190 de grame. Exteriorul laptopului este in intregime metalic, consolidandu-i imaginea de device premium, fiind placut la atingere. Culoarea Royal Blue se potriveste perfect cu accentele aurii prezente. De asemenea, luminozitatea tastaturii este de culoare galbena.


Fiind vorba de un convertibil, balamaua este foarte importanta. Aceasta este de buna calitate, astfel incat este usor sa transformati dispozitivul intr-o tableta. Bineinteles, in modul tableta, masa acestuia isi face simtita serios prezenta, astfel incat nu e la fel de confortabil ca o tableta obisnuita. Ca si in cazul multor altor laptopuri 2 in 1, butonul de alimentare a trebuit sa fie pozitionat pe laterala, asa ca uneori trebuie sa il cautati putin cu mana pentru a-l nimeri. Un alt mic inconvenient este faptul ca poate fi apasat din greseala atunci cand mutati laptopul.

Langa butonul de alimentare se afla cele doua butoane pentru reglarea volumului, integrat tot ca urmare a modului tableta, fiind inclus si un cititor de amprente, care functioneaza in mod corespunzator, indiferent daca laptopul este folosit in mod obisnuit sau ca tableta.

Conectivitate limitata

Selectia de porturi este limitata, un lucru previzibil avand in vedere dimensiunile compacte ale acestui sistem. Pe ambele parti se afla cate un port USB Type-C, fiind prezent si un jack audio pentru casti. Avand in vedere ca device-ul se incarca prin USB-C, veti avea la dispozitie doar un port liber atunci cand folositi incarcatorul. In cutie este inclus insa un adaptor care ofera un port USB, o iesire HDMI si un alt port USB Type-C. Nu este integrat si un cititor de carduri SD, insa acesta nu este vital pentru multi utilizatori.

Tastatura confortabila si touchpad de calitate

Tastatura are un layout bine organizat si spatios, fara butoane pozitionate in mod ciudat sau subdimensionate, cum puteti intalni pe multe laptopuri. In plus, luminozitatea tastaturii de culoare galbena este putin mai confortabila pentru ochi decat cea alba, clasica. Feedback-ul oferit de taste este unul excelent, fiind astfel foarte buna pentru orice tip de utilizator.

Trackpad-ul are dimensiuni mari, astfel incat puteti naviga pe tot ecranul fara sa ridicati degetul de pe acesta. Suprafata sa din aluminiu este fina, iar navigarea cu ajutorul sau este precisa. La fel ca si in cazul tastaturii, feedback-ul oferit la apasare este unul potrivit.

Ecran IPS si sunet de calitate medie

Ecranul de tip IPS, cu rezolutie Full HD, ofera unghiuri bune de vizualizare si o fidelitate ridicata de redare a culorilor. Totusi, chiar daca rezolutia acestuia este potrivita pentru un laptop, in modul tableta pixelii se pot dovedi cam putini, atunci cand tineti device-ul aproape de ochi.

In ceea ce priveste difuzoarele, acestea sunt potrivite pentru orice tip de continut, insa daca ascultati muzica pentru perioade lungi de timp veti avea nevoie probabil de o boxa externa sau casti. Volumul si bassul nu sunt foarte puternice, insa sunetul este clar si bogat in detalii.

Performanta: SSD mare si rapid

SSD-ul de 512 GB este suficient de rapid si spatios pentru cea mai mare parte dintre utilizatori, inregistrand viteze de transfer de ~480 MB/s la citire, respectiv ~360 MB/s la scriere.

Procesorul Intel Core i7-7500U este dual-core este suficient de puternic pentru multitasking si programe mai avansate, insa nu trebuie pierdut din vedere faptul ca nu puterea de procesare este atuul principal al acestui laptop. Procesorul grafic integrat este capabil sa ruleze unele jocuri mai vechi care au o grafica simpla, insa acesta nu este de-ajuns de puternic pentru cei ce vor sa joace multe titluri populare.

Sistemul de racire nu produce mult zgomot, ventilatorul integrat facandu-si simtita prezenta mai mult atunci cand folositi laptopul in mod intensiv.

Unul dintre dezavantajele laptopurilor atat de compacte este reprezentat de bateria mica, autonomia fiind inconvenientul principal al acestui model. Astfel, durata de viata a bateriei este de aproximativ 5 ore in conditii de utilizare moderate.

Comment-uri

Nici o postare găsită