Review Presenter wireless LOGITECH R400

22/05/2018
de catre dsfdfsfsf fdsfsdfsf

Compatibilitate: Windows

Oferta noastra: Presenter Logitech R400

Pe alte sisteme de operare, inclusiv Mac OS X, diversele programe de prezentare pot necesita modificari ale functionalitatii tastelor (keyboard shortcuts).


Caracteristici:

 • pointer laser rosu
 • derulare slide-uri
 • acoperire de 15 m
 • indicator baterie
 • stocarea receiver-ului in presenter
 • husa
 • alimentat de baterii AAA

Daca obisnuiti sa faceti prezentari, fie ca este vorba de un proiect la facultate, fie ca doriti sa comunicati niste date colegilor de birou, veti avea nevoie de un presenter bun pentru ca acestea sa decurga perfect. Cu ajutorul acestuia nu doar ca redarea prezentarii va fi mai usoara, insa veti putea capta atentia audientei mai bine, facand saltul de la o prezentare buna la una excelenta. Puteti transforma astfel orice slideshow monoton intr-unul interactiv si interesant.

Logitech R400 este unul dintre dispozitivele de acest gen cu un raport calitate/pret mai mult decat decent. Conectarea se face foarte usor, prin introducerea adaptorului inclus in pachet la unul dintre porturile USB ale computerului.

Presenter-ul cantareste 57 de grame, cu tot cu cele doua baterii AAA incluse in pachet, este foarte comod si este realizat din plastic. Receiver-ul USB poate fi stocat in interiorul dispozitivului, adaugand astfel o mica greutate in plus, insa doar pe timpul transportului, nu si in timpul folosirii, astfel ca mana nu va va obosi cu usurinta. Pentru transport, este inclusa in pachet si o husa de protectie, insa este bine sa aveti grija cand introduceti dispozitivul. Butonul de pornire/oprire al acestuia poate fi activat in acest fel, consumand bateria pe termen lung. Finisajele presenter-ului sunt foarte bine realizate, astfel ca acesta capata un look elegant.


Cu exceptia butonului de alimentare, toate butoanele pot fi atinse cu usurinta, contururile acestora facand apasarea lor intuitiva chiar si intr-o camera foarte slab iluminata. Pozitionarea acestora este optima, fiind suficient de confortabile la apasare. Functiile lor sunt urmatoarele: derularea slide-urilor (inainte si inapoi), pornirea si oprirea slideshow-ului, afisarea unui ecran negru si activarea pointer-ului laser integrat. Acesta din urma este de culoare rosie si va ofera posibilitatea de a atrage cu usurinta atentia publicului, de la distanta, asupra unor parti specifice ale unui slide: o anumita imagine, paragraf, statistica etc.

Logitech R400 are o raza de actiune de 15 metri, permitandu-va sa va miscati prin incapere pentru a interactiona cu cei care va urmaresc. Comunicarea s-ar reduce drastic in cazul in care ar trebui sa stati tot timpul langa computer pentru a controla slide-urile, astfel ca si ideile dvs. ar fi transmise mai putin eficient.

Utilizarea pe alte sisteme de operare

Desi este conceput pentru sistemul de operare Windows si PowerPoint, exista utilizatori care au reusit sa il foloseasca fara niciun fel de problema pe alte sisteme de operare, inclusiv Mac OS X.

Pentru a intelege de ce apar uneori diferente de compatibilitate, trebuie sa stiti principiul de functionare al acestui dispozitiv. Acesta actioneaza ca o tastatura wireless, butoanele sale "simuland" urmatoarele taste ale calculatorului:

 • butonul stanga - Page Up
 • butonul dreapta - Page Down
 • butonul pornire/oprire prezentare - F5
 • butonul pentru ecran negru - . (punct)

Programele de prezentare de pe diversele sisteme de operare pot avea nevoie de actionarea altor butoane pentru controlul prezentarii. Cele mai multe permit personalizarea acestora.

Astfel, atunci cand nu folositi Windows + PowerPoint, iar tastele nu functioneaza cum trebuie, este posibil sa schimbati functionalitatea tastelor "simulate" pentru ca presenter-ul sa functioneze cu programul dorit.

 • Page Up pentru slide-ul anterior
 • Page Down pentru slide-ul urmator
 • F5 pentru pornirea/oprirea prezentarii
 • . pentru afisarea ecranului negru

Comment-uri

Nici o postare găsită