Carcasa lui Lenovo Yoga 710 este construita in mare parte din aluminiu, oferindu-i un look premium, dar si rezistenta necesara. Atat baza convertibilului cat si clapeta sa sunt suficient de rigide, iar balamalele care permit deschiderea capacului pana la 360 de grade opun rezistenta potrivita. Per total, calitatea constructiei este una foarte buna, iar masa de doar 1,6 kg este suficient redusa pentru a va putea insoti oriunde mergeti. In plus, fiind un laptop de 14 inch, dimensiunile sale sunt compacte.
Fiind un laptop cu un profil relativ subtire (~17 mm), selectia de porturi este limitata. Partea sa stanga dispune de un cititor de carduri SD si un jack audio, in timp ce partea dreapta are integrate o iesire video mini HDMI si doua porturi USB 3.0 pentru conectarea diverselor periferice. Tot pe aceasta parte este amplasat si butonul de alimentare, un lucru binevenit in cazul oricarui laptop 2 in 1. Lenovo Yoga 710 nu dispune de butoane de volum pe lateral insa, asa cum multe alte convertibile includ, facilitand reglarea volumului in modul tableta. De asemenea, este bine de stiut faptul ca slotul SD nu acomodeaza cardurile in totalitate, astfel ca mai devreme sau mai tarziu va trebui sa il deconectati pentru a nu-l deteriora in timpul transportului.
Cititorul de carduri SD este compatibil cu toate formatele populare, MMC, SD, SDHC si SDXC, obtinand viteze medii de transfer al fisierelor, de circa 80 MB/s.
Modulul wireless este fabricat de Intel, suporta standardul AC si este dual band.
Lenovo a decis sa faca un compromis pentru a pastra un layout optim, cu butoane bine spatiate si de dimensiuni mari, astfel ca nu a inclus si un numpad. Acestea sunt fixe, asa ca nu se clatina in timpul tastarii, inscriptionarea lor este lizibila, iar zgomotul produs de acestea nu devine deranjant. In plus, tastatura este rigida, iar iluminarea sa are doua nivele de intensitate.
Touchpad-ul este de dimensiuni suficient de mari, folosind o buna parte din spatiul dintre tastatura si marginea laptopului, fiind amplasat pe partea sa stanga. Design-ul sau este minimalist, avand o linie de mici dimensiuni ce separa butoanele mouse integrate. Feedback-ul la apasare dar si cel sonor sunt potrivite, iar suprafata sa fina permite glisarea cu usurinta a degetelor.
Ecranul tactil are margini inguste, raspunde rapid la comenzi, iar glisarea pe suprafata acestuia este facila. Este bazat pe tehnologia IPS, ofera o rezolutie Full HD si are o diagonala de 14 inch. Contrastul nu iese din tipar, insa este acceptabil, iar luminozitatea sa de putin sub 300 cd/m² este de laudat. Ce-i drept, finisajul lucios al panoului permite aparitia reflexiilor luminii pe suprafata sa in medii puternic iluminate.
Calitatea imaginii este per total multumitoare, iar culorile sunt vii. Acuratetea cu care sunt reprezentate culorile este medie. Unghiurile de vizualizare sunt tipice pentru un panou IPS, astfel ca imaginea nu apare distorsionata atunci cand alte persoane vizioneaza continutul ecranului.
Desi luminozitatea ar fi suficient de puternica pentru folosirea laptopului in soare, finisajul lucios al ecranului creeaza reflexii pe ecran ce impiedica utilizatorul sa vada clar continutul. Se recomanda astfel utilizarea laptopului intr-un loc unde exista umbra.
Procesorul Intel Core i5-6200U are doua nuclee si o frecventa normala de 2,3 GHz, pe care tehnologia Turbo Boost o poate mari pana la 2,7 GHz in cazul ambelor nuclee, iar un singur nucleu poate ajunge pana frecventa de 2,8 GHz. Mai mult, acest procesor are un consum scazut de energie, reprezentand astfel un avantaj in ceea ce priveste autonomia. Cei 8 GB RAM cu care vine echipat Lenovo Yoga 710 asigura performanta in multitasking. Aceasta performanta se datoreaza in mare parte si SSD-ului rapid cu care convertibilul este echipat, cu o capacitate de 256 GB. Viteza secventiala a acestuia la citire este de ~500 MB/s, in timp ce in aceiasi maniera in cazul scrierii se obtin putin sub 300 MB/s. Din pacate, nu exista spatiu pentru adaugarea unui alt mediu de stocare, asa ca utilizatorii care vor sa stocheze fisiere mari vor fi nevoiti sa inlocuiasca acest SSD cu un altul mai mare, pentru a pastra viteza de lansare a aplicatiilor si de transfer a fisierelor.
Placa video dedicata Nvidia GeForce 940MX este compatibila DirectX 12 si dispune de 2 GB memorie video de tip DDR3. Este bine de stiut insa ca procesorul grafic integrat este folosit in locul placii video atunci cand este posibil, pentru a economisi pe cat posibil bateria. Intel HD Graphics 520 suporta de asemenea DirectX 12 si este capabil sa redea clipuri video H.265/HEVC. Avand in vedere ca avem de a face cu un convertibil cu profil subtire, gaming-ul pe acest device este posibil cu mari limitari. Astfel, desi jocuri precum Fifa 15 pot rula la setari maxime de calitate a imaginii in mod fluent, titluri precum The Crew pot fi jucate doar utilizand setari reduse de calitate a imaginii. Rise of the Tomb Raider ruleaza sub 30 FPS, minimul de cadre considerat fluent, chiar si cu detalii grafice foarte reduse.
Lenovo Yoga 710 dispune de doua ventilatoare de mici dimensiuni, care nu emit un zgomot iesit din comun de puternic, insa acestea isi fac simtita prezenta chiar si atunci cand nivelul de resurse utilizat este unul mic.
Temperaturile pot creste semnificativ la utilizare intensa, insa nu intr-un mod neobisnuit. Partea de jos a laptopului, care sustine incheieturile utilizatorului, isi mentine o temperatura confortabila.
Cele doua difuzoare stereo sunt pozitionate dedesubtul laptopului, astfel ca pot fi usor acoperite atunci cand laptopul nu este asezat pe o suprafata plana. Calitatea sunetului este decenta, insa ca cele mai multe laptopuri de aceste dimensiuni, si acestuia ii lipseste in mare parte bass-ul. De aceea este o idee buna sa folositi un sistem audio extern sau casti cand doriti sa beneficiati de cea mai buna calitate a sunetului.
Daca doriti sa utilizati acest laptop pe parcursul unei intregi zile, acest lucru este posibil doar cu utilizare moderata. Astfel, daca vizionati filme sau navigati pe internet, va puteti astepta la o autonomie de aproximativ 7 ore. Bateria laptopului poate fi incarcata complet in putin peste 2 ore si jumatate.
Cateva dintre accesoriile pentru acest laptop:
Nici o postare găsită