Lenovo ThinkPad E470 - Review

25/05/2018
de catre ADMIN fdsfsdfsf

Desi este un laptop de business, acesta nu este unul dintre cele mai portabile device-uri de acest gen, cantarind in jur de 1,9 kg si avand o grosime de ~24 mm. Totusi, calitatea constructiei per total este una foarte buna. Finisajele sunt excelent realizate, oferind un aspect premium laptopului, iar rezistenta carcasei este mai mult decat decenta. Balamaua functioneaza in mod optim, iar clapeta poate fi deschisa pana la 180 de grade.


Porturi disponibile

Conectivitatea cuprinde toate porturile esentiale pentru cei mai multi dintre utilizatori, insa lipseste interfata DisplayPort. Sloturile sunt dispuse in mod optim pentru utilizatorii dreptaci, majoritatea conexiunilor cu cablu aflandu-se pe partea stanga. Astfel, partea stanga gazduieste mufa de alimentare, un port Gigabit Ethernet, o iesire video HDMI 1.4 si un port USB 3.0, in timp ce partea opusa inglobeaza un cititor de carduri SD/MMC, un jack audio pentru conectarea castilor, doua porturi USB (unul 2.0, celalalt 3.0) si un slot de blocare Kensington.

Cititorul de carduri are viteze de transfer medii, de ~75 MB/s. Modulul wireless inclus suporta toate standardele populare WiFi, inclusiv AC, iar vitezele de conectare la internet sunt foarte bune, de aproximativ 600 Mb/s.

Tastatura si touchpad

Calitatea foarte buna a tastaturii este o caracteristica a celor mai multe laptopuri din seria ThinkPad, iar E470 se afla printre aceste modele. Feedback-ul obtinut la apasarea tastelor este unul foarte bun, astfel ca tastatura este usor de folosit si comoda. Baza acesteia este solida, astfel ca nu veti intampina probleme, indiferent daca scrieti mai incet sau mai rapid. Sunetul produs de apasarea butoanelor nu este deranjant. Din nefericire, tastatura nu este iluminata, astfel ca utilizarea sa in medii slab iluminate poate deveni dificila.


Touchpad-ul are butoane integrate, ce functioneaza in mod optim, iar dimensiunile sale sunt multumitoare. In plus, suporta gesturi multi-touch cu pana la 4 degete. Pe langa acesta, mai este prezent si un trackpoint de culoare rosie. Acesta faciliteaza navigarea cu precizie, fara a necesita sa luati mana de pe tastatura. Butoanele de deasupra touchpad-ului sunt asociate trackpoint-ului, iar apasarea acestora este facila.

Calitatea ecranului

Ecranul are rezolutie Full HD si este de tip IPS. Diagonala de 14 inch impreuna cu aceasta rezolutie asigura o densitate suficienta de pixeli. Luminozitatea de ~230 cd/m² este suficienta pentru utilizare in interior, insa in aer liber aceasta poate deveni un dezavantaj. Contrastul este la randul sau decent, astfel ca imaginea oferita are o calitate buna. Acuratetea redarii culorilor este insa scazuta, astfel ca nu veti putea utiliza acest sistem pentru editare foto profesionala.

Finisajul anti-glare al panoului permite utilizarea laptopului in aer liber, la umbra sau pe cer innorat, insa in lumina directa a soarelui lizibilitatea scade dramatic, in special datorita luminozitatii scazute. Tehnologia IPS permite vizualizarea continutului de catre utilizatori din aproape toate unghiurile, astfel ca vizionarea unui film impreuna cu prietenii nu va fi incomoda.

Performanta

Lenovo ThinkPad E470 este motorizat de un procesor dual-core Intel Core i5-7200U. Frecventa de baza a acestuia este de 2,5 GHz, insa prin Turbo Boost aceasta poate ajunge pana la 3,1 GHz.

SSD-ul de la SanDisk integrat de producator are o capacitate de 256 GB, iar performantele acestuia sunt excelente. Citirea datelor se face cu aproximativ 500 MB/s, in timp ce scrierea se efectueaza cu ~400 MB/s, ambele in mod secvential. Pentru a permite multitasking-ul si rularea aplicatiilor avansate, sistemul este echipat cu 8 GB memorie RAM tip DDR4, doar 1 din cele doua sloturi ale sale fiind ocupate. Prin urmare, laptopul reactioneaza rapid la comenzi in viata de zi cu zi, sistemul de operare pornind rapid, iar aplicatiile fiind lansate la scurt timp.

Placa video dedicata Nvidia GeForce 940MX nu este ideala pentru jocuri, insa asigura o performanta decenta in aplicatiile complexe si jocurile care nu au grafica de top. Spre exemplu, Battlefield 4 poate rula la setari medii de calitate a imaginii si rezolutie scazuta, in mod fluent. In conditii de utilizare normala sau atunci cand se afla in idle, sistemul de racire nu produce zgomot. In cazul utilizarii intense, zgomotul produs devine sesizabil, insa nu deranjant.

Temperaturile pot fi ridicate atunci cand laptopul este utilizat in mod intensiv, cum ar fi in jocuri sau aplicatii avansate. De aceea, este recomandat sa nu tineti dispozitivul pe genunchi in astfel de scenarii de utilizare. Este demn de mentionat faptul ca temperaturile mari tind sa se formeze in partea din spate a bazei laptopului, astfel incat palmrest-ul sa ramana confortabil.

Sunet si autonomie

Difuzoarele emit un sunet surprinzator de puternic, insa calitatea audio nu este iesita din comun. Asadar, daca doriti sa vorbiti pe Skype sau sa vizionati un vlog, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la calitatea sunetului, insa pentru redarea muzicii este recomandat sa conectati un sistem audio.

Lenovo ThinkPad E470 are un consum de energie scazut, in special atunci cand se afla in idle. Totusi, autonomia nu este una grozava. Navigand pe internet, va puteti astepta la o durata de viata a bateriei de aproximativ 5 ore. Veti avea nevoie, asadar, de incarcator, daca doriti sa va asigurati ca puteti folosi acest laptop intreaga zi. Timpul de incarcare este rapid, de putin sub 2 ore.

Cele mai populare componente pentru acest laptop:

Tastatura Lenovo ThinkPad E470

Incarcator original Lenovo ThinkPad E470 90W

Comment-uri

Nici o postare găsită

Whataspp Vorbim pe Whatsapp?