Dell Latitude 14 E7470 - Review

12/06/2018
de catre dsfdfsfsf fdsfsdfsf

Chiar daca nu impresioneaza in ceea ce priveste portabilitatea, Dell Latitude 14 E7470 este deosebit de bine construit. De asemenea, balamalele acestuia sunt suficient de ferme, astfel ca puteti folosi touchscreen-ul laptopului fara sa miscati clapeta. Marginile ecranului sunt suficient de inguste. Greutatea de ~1,7 kg si grosimea de ~19 mm va permit sa luati device-ul cu dvs. oriunde ati merge, desi acesta nu se afla printre cele mai usoare laptopuri.


Conexiuni

Optiunile in ceea ce priveste conectivitatea sunt suficiente. Pe partea stanga este inclus un cititor SmartCard, iar pe latura opusa veti gasi jack-ul audio, un cititor de carduri SD, un port USB 3.0 si slotul pentru SIM. In spatele dispozitivului sunt integrate in mod convenabil portul Ethernet, o iesire HDMI, un DisplayPort si alte doua porturi USB 3.0. Mufa de alimentare este situata tot in spate. Vitezele de transfer ale cititorului de carduri SD sunt cu mult peste medie, atingand pana la ~200 MB/s. Referitor la conectarea la internet, aceasta se poate face prin portul Gigabit Ethernet sau cu ajutorul modulului wireless dual-band, ce ofera suport si pentru standardul AC.

Tastatura, touchpad si trackpoint

Daca obisnuiti sa tastati mult pe laptop, veti avea nevoie de unul cu o tastatura foarte buna. Cea integrata pe Latitude 14 E7470 este foarte solida si comoda. Desi cursa tastelor nu este una ideala, feedback-ul oferit la apasarea butoanelor este potrivit. In plus, tastatura ofera 2 nivele de iluminare. Nu include un numpad, avand in vedere dimensiunile reduse ale dispozitivului, insa acesta nu este necesar pentru multi utilizatori.

Dimensiunile touchpad-ului sunt decente, avand in vedere marimea laptopului, si permite efectuarea gesturilor multi-touch cu pana la 4 degete. Glisarea pe suprafata sa fina se face cu usurinta, permitand astfel o navigare precisa. Acesta dispune de butoane mouse dedicate, care ofera un feedback foarte bun la apasare.

Pe langa touchpad, utilizatorul are la dispozitie si un trackpoint. Acesta poate necesita o perioada de acomodare, insa ofera avantajul de a controla cursorul fara sa fie nevoie sa luati mana de pe tastatura. Si acestuia ii sunt asociate 3 butoane dedicate, situate deasupra touchpad-ului.

Ecran

Ecranul tactil de 14 inch suporta rezolutia de 2560x1440 pixeli si foloseste tehnologia IPS. Luminozitatea acestuia este foarte puternica, de ~350 cd/m², iar contrastul este, de asemenea, unul excelent. Culorile rezultate sunt astfel vii, iar imaginile sunt foarte detaliate. Luminozitatea maxima nu este redusa atunci cand incarcatorul nu este conectat. Acuratetea cu care sunt redate culorile este multumitoare. In ceea ce priveste unghiurile de vizualizare, acestea sunt foarte bune, permitand vizionarea continutului din orice unghi.

Hardware

Procesorul Intel Core i7-6600U are o frecventa de baza de 2,6 GHz, doua nuclee si nu in ultimul rand, un consum scazut de energie, pentru a maximiza autonomia. Acesta este bazat pe arhitectura Skylake si este insotit de un SSD de la Samsung de 256 GB. Performanta acestuia nu este iesita din comun, insa vitezele de transfer sunt foarte bune pentru majoritatea utilizatorilor. Citirea secventiala se face cu aproximativ 500 MB/s, in timp ce scrierea folosind aceiasi modalitate este ceva mai lenta, de ~300 MB/s. Cu toate acestea, sistemul de operare si aplicatiile instalate se lanseaza rapid. 8 GB de memorie RAM, tip DDR4, asigura o performanta notabila in multitasking si diversii aplicatii complexe.


Placa video integrata este Intel HD Graphics 520 si suporta versiunea 12 de DirectX, fiind capabila sa redea fara probleme formatul video H.265.


Cateva dintre accesoriile disponibile pe site:

Baterie originala pentru Dell Latitude E7470

Incarcator, alimentator original pentru laptop Dell Latitude E7470Incarcator original Dell Latitude E7470

Comment-uri

Nici o postare găsită