Acer Aspire V5-571P-6499 - review laptop multimedia

29/07/2015
de catre Admin Admin
Acer Aspire V5-571P-6499 este în esență vechiul model, Aspire V5-571-6869, doar că are touch-screen. Aspectul său este minimalist și modern, deși nu atrage privirile la toată lumea, precum alte modele concurente. Clapeta și suprafața de lucru sunt din plastic argintiu, în timp ce partea inferioară a sistemului este neagră. Singurul marcaj de pe clapetă îl reprezintă logo-ul cromat Acer din centru. Deschizând notebook-ul, iese la iveală o tastatură neagră. Touchpad-ul nu este chiar aliniat la centru, însă cel puțin este centrat față de tastele G și H. Butonul de alimentare este situat deasupra tastaturii, din partea stângă, iar un logo mic este reprezentat în partea de jos a cadrului display-ului.

Deloc surprinzător este faptul că V5-571P este un pic mai gros și mai greu decât versiunea fără touch-screen. Sistemul are dimensiunile de 15x9,96x0,96 inchi, și cântărește 2,45 kilograme, cu aproximativ 250 de grame mai greu decât modelul anterior. Prin comparație, Toshiba Satellite P845t-S4310 are un ecran mai mic (cu diagonala de 14 inchi, tot touch-screen), măsoară 13,7x9,2x0,95-1,14 inchi și cântărește 2,1 kg.

Imaginile sunt clare și detaliate, pe ecranul de 15,6 inchi cu rezoluție wide de 1366x768. Chiar dacă mulți dintre dvs. preferați rezoluții mai mari pe astfel de ecrane, ar trebui să îi acordați o șansă lui V5 datorită prețului său. Două-trei persoane pot urmări cu ușurință acțiunea de pe ecran, însă în cazul mai multora, culorile își pierd din intensitate iar reflecțiile devin și mai distrante.

Difuzoarele beneficiază de tehnologia Dolby Advanced Audio, cu sunet Virtual Surround, făcând față unei camere obișnuite la volum maxim. Sunetul este clar iar bass-ul este unul excelent.

Tastatura de tip insulă dispune, cum ar și trebui, de iluminare. De asemenea, integrează și un numpad în partea dreaptă, însă butoanele sale sunt mai mic decât literele din stânga. Tastele au finisaje lucioase, însă cursa este destul de scurtă. Scorul obținut în testul de scriere a fost de 67 de cuvinte pe minut, apropiat de cel obținut de tastaturile desktop de calitate medie.

Touchpad-ul este suficient de mare, de 4,25x3 inchi, având o textură ce permite alunecarea degetelor cu gradul perfect de fricțiune. Gesturile multi-touch sunt executate și ele cu ușurință.

Pe partea stângp, Acer are un port LAN/VGA (veți avea nevoie de un adaptor), un port HDMI, trei porturi USB (unul 3.0 și două 2.0), și o mufă pentru căști. Partea dreaptă integrează o unitate optică 8x. Este prezent în partea din față și un cititor de carduri SD.