ASUS VivoBook S400CA-UH51 - review laptop business

29/07/2015
de catre Admin Admin
Este în esență o versiune mai mică a lui ASUS S56CA,, suprafața de lucru fiind din aluminiu periat de culoare neagră, ce se simte plăcut la atingere, cu un logo ASUS în centrul clapetei. Deschizând clapeta, veți observa un ecran glossy de 14 inchi, flancat de niște margini tot glossy, din plastic negru. Un logo ASUS este prezent în partea de jos centru, iar partea de dedesubt este din plastic plăcut la atingere.

Suprafața de lucru este din aluminiu periat argintiu, iar un buton de alimentare și un logo SonicMaster sunt situate în în colțurile de sus. indicatoarele luminoase fiind situate în partea din față.

Având dimensiunile de 13,3x9,4x0,8 inchi și 1,8 kg, ASUS S400C este mi subțire și mai ușor decât HP Envy TouchSmart 4 și Acer Aspire M5-481PT. De asemenea, este mai portabil și decât Toshiba Satellite P845t.

Ecranul de 14 inchi și rezoluție standard de 1366x768 este unul cu o luminozitate de 147 lux. Chiar dacă reflecțiile sunt un pic deranjante, unghiurile de vizualizare modeste, de 45 de grade, aceste caracteristici se întâlnesc rar la un laptop din acest segment de preț.

Touchscreen-ul se comportă bine la executarea gesturilor, acestea fiind efectuate cu ușurință.

Difuzoarele integrate dispun de codecuri SonicMaster HD, împreună cu Waves Maxxaudio 3, emițând însă un sunet modest, nici de criticat pentru acest preț, nici de lăudat. AudioWizard are câteva presetări audio pentru muzică, filme și jocuri. Se recomandă folosirea acestor presetări.

Ca și în cazul lui S56C, tastatura de tip insulă are avantaje și dezavantaje. Butoanele sunt rotunjite și bine spațiate, însă cursa oferită nu este prea mare. Astfel, în testul de scriere au fost obținute 60 de cuvinte pe minut, dintre care 3 greșite.

Touchpad-ul de 4,2x2,8 inchi este spațios, cu margini cromate. Gesturile multi-touch sunt ușor de executat, inclusiv cele specifice sistemului de operare.

Partea stângă a laptop-ului găzduiește un cititor de carduri SD, o două porturi USB 2.0, un jack pentru căști/microfon și un slot de blocare Kensington. Partea dreaptă adăpostește un port USB 3.0, unul HDMI, unul VGA, unul Ethernet și mufa de alimentare.

Camera de 2 megapixeli oferă imagini excelente dacă este utilizată în lumină naturală. Imaginile sunt clare și luminoase.

Autonomia este un pic dezamăgitoare, obținând în testul de navigare via Wi-Fi, doar 4 ore și 58 de minute, cu o oră și jumătate mai puțin decât scorul obținut de categoria sa. Însă, cel puțin a întrecut Toshiba P845t cu 10 minute.